Menu

Nieuws van ’t Scharrelkuiken

Op deze pagina vindt u het allerlaatste nieuws over Speel-o-theek ‘t Scharrelkuiken.

2024

Juni

In de maand juni kun je, je lege statiegeldflessen en -blikjes inleveren bij Albert Hein Barneveld. De opbrengst zal voor speel-o-theek ’t Scharrelkuiken zijn! We hopen op een mooie opbrengst dus sparen jullie met en voor ons mee?!

Februari

In de maand januari konden er flessen en blikjes ingeleverd worden bij Jumbo Amersfoortsestraat. Ondanks dat zij twee weken gesloten waren wegens verbouwing, heeft de flessenactie € 76,70 opgeleverd! Daar zijn we heel blij mee en we zullen er weer een mooie bestemming voor vinden!

2023

Oktober

Ook deze maand mogen we ons weer presenteren in de vitrine in de bibliotheek! Neem er eens een kijkje en maak er ook anderen attent op, wie weet vinden zij het ook leuk om lid te worden van speel-o-theek ’t Scharrelkuiken!

September

In juni konden jullie lege flessen inleveren bij de Jumbo aan de Amersfoortsestraat en de opbrengst was voor ’t Scharrelkuiken. Dit heeft het prachtige bedrag van € 97,85 opgebracht! Van dit bedrag hebben we leuk nieuw speelgoed aangeschaft. Namelijk de Schep & Leer ijscokar en de Vormenpretpicknickset van Vtech! Wij willen de Jumbo hartelijk bedanken dat zij dit mooie bedrag aan ons overgemaakt hebben en natuurlijk ook alle mensen die in die periode hun statiegeld aan de speel-o-theek hebben gedoneerd!

April

Wij hebben een vitrine in de entree van de bibliotheek mogen vullen. We hopen dat we op deze manier wat meer naamsbekendheid krijgen. Er komt ook een QR code te hangen waarmee belangstellenden direct naar onze website verwezen worden. We hopen dat we er weer wat nieuwe leden bij krijgen!

April

Onze vrijwilligers maken de uitleen mogelijk. Een aantal van hen zetten zich al jaren in. We hebben onlangs deze vier jubilarissen in het zonnetje gezet: Mariëtte, Jannie, Margriet en Janneke. Er stond ook een leuk artikeltje over in de Barneveldse Krant. Wil je ook een aantal uurtjes per maand meehelpen om de speel-o-theek draaiende te houden? Neem dan gerust contact op met Karin Flos 0342-441815 of stuur een e-mail naar info@scharrelkuiken.nl.

Februari

Deze maand stond er een mooi artikel over speel-o-theek ’t Scharrelkuiken in de Barneveldse krant! Heeft u het ook gelezen?!

2020

Muizen op de Speelotheek!

Dochter van onze vrijwilligster Ellen heeft muizen gehaakt voor het spel Muizenmepper. Bedankt! Je kunt dit Oud Hollandse Spel lenen voor 5 euro of wanneer je lid bent voor 2,50 euro. Leuk voor een kinderfeestje. Kijk onder het kopje OHS voor meer info.

Mei 2020

Een dame uit Barneveld heeft ons haar collectie bijzondere puzzels geschonken! Een aantal zullen wij waarschijnlijk opnemen in onze uitleen. De anderen bieden wij binnenkort te koop aan.

Jubilea vrijwilligers!

Afgelopen 9 maart hebben we op de jaarvergadering drie vrijwilligers in de bloemetjes gezet. Voor jullie vast bekende gezichten, want ze helpen ons al vele jaren. Grietje Feijen al 25 jaar, Karin Flos 20 jaar en Anja Kuiper 15 jaar. Naast het helpen tijdens de uitleen nemen zij ook veel andere taken op zich. Dames heel erg dank hier voor!

Doelshoppen.nl

Wilt u via uw online inkopen ons steunen zonder dat het u meer kost? Dat kan via Doelshoppen.nl Open de website.  Maak een account aan. Kies voor speel-o-theek ’t Scharrelkuiken en ga naar de shop waar je wilt bestellen. Een gedeelte van het bestede bedrag gaat rechtstreeks naar de speel-o-theek.

Route naar Valkhof 154:
De route via de pijltjes is het handigste met de auto vanaf de Rooseveltstraat.

–          Parkeren moeten we in het middenstuk van het hofje. De parkeerplaatsen voor de huizen horen bij de huizen.

–          De ingang bevindt zich aan de zijkant van huisnummer 155.
Op momenten dat wij gesloten zijn wordt onze ruimte soms gebruikt door anderen. Daarom staat het speelgoed in dichte kasten of na de uitleen achter schermen.

Beste leden, vrijwilligers en iedereen die de speel-o-theek een warm hart toedraagt,

Om de speel-o-theek financieel gezond te houden zetten wij diverse acties op touw. Met de volgende actie kunt u ons kosteloos helpen!

Doe uw aankopen via Doelshoppen.nl.
Door de webwinkel, waar u een aankoop wilt doen, te bezoeken via DoelShoppen.nl krijgen wij een paar procent van het aankoop bedrag!
Dit kost jullie niets meer, maar wij hebben daar wel wat aan!!

Hoe werkt DoelShoppen:

  • Kies je doel…
  • Kies jouw favoriete goede doel, club of vereniging en klik op het logo om je shopdoel in te stellen.
  • en ga naar je shop
  • Zoek vervolgens je shop en klik op het logo van de shop. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de gekozen shop.
  • Een gedeelte van het bestede bedrag gaat rechtstreeks naar jouw goede doel, zonder extra kosten.

Via deze link kan je voor ons als speel-o-theek kiezen:

Doen jullie ook mee? Kijk maar eens welke webwinkels er allemaal meedoen!

Bol.com, Hema, Mediamarkt, Blokker en nog veel meer!!
Alvast heel hartelijk bedankt!

Gezocht! goed (gebruikt) speelgoed.

Heb je speelgoed staan wat nog goed is en je zelf niet meer gebruikt? Dan kun je dat bij ons inleveren tijdens de uitleen op de speel-o-theek. We kunnen dit opnemen in de uitleen of verkopen om te sparen voor nieuw speelgoed.

Heeft u misschien leuke kleuren touw of veters liggen waar u niets mee doet? U kunt ons er blij mee maken. We maken er zakjes mee om los speelgoed in op te bergen.

Wenskaarten te koop op de speel-o-theek

Stuurt u iemand wel eens een leuke wenskaart?  Loop dan eens binnen op de speel-o-theek. Wij verkopen mooie wenskaarten.